Wandeltocht 2016

Datum 1 mei
Aanvangsttijd 8.00
Locatie 't Witte Paard, Zieuwent

Wat is de Wandeltocht?

Zieuwent heeft een prachtig netwerk van kerkenpaden, die bij uitstek geschikt zijn om te bewandelen. De paden gaan langs weilanden, beken, kikkerpoelen en langs verschillende oude en nieuwe natuurgebieden.

De kerkenpaden in Zieuwent en andere dorpen zijn bij uitstek geschikt om te wandelen. Stichting Fratsen heeft zich verbaasd over het feit dat er nog nooit wandeltochten, speciaal voor deze paden zijn georganiseerd. Daarom heeft men besloten om dit zelf te organiseren.
Wandelen is een sport die steeds populairder wordt. Het aantal wandelaars in Nederland groeit explosief. Het is inmiddels bekend dat de opzet van de kerkenpaden, zoals in Zieuwent en omstreken is gerealiseerd, een uniek project binnen Nederland is en als voorbeeld heeft gediend voor vele padennetwerken in Gelderland en andere provincies.

Informatie

Wandeltocht Zieuwent

“Dwars deur Söwent”

 

Op zondag 1 mei 2016, de eerste zondag van mei, organiseert stichting Fratsen weer haar wandeltocht. Ook deze keer kunt u weer kiezen uit de afstanden 6 , 12, 18 of 24 km.

De wandeltocht voert u langs de mooie plekjes van Zieuwent, Mariënvelde en Harreveld. Sommige stukken zijn speciaal voor de wandeltocht geopend of begaanbaar gemaakt. Zo zult u, zelfs als inwoner, nog onbekende plekjes ontdekken.

De start van de wandeltocht is vanuit café ’t Witte Paard aan het gezellige Dorpsplein.

De wandelaars van de 18 km. kunnen tussen 08.00 en 10.00 uur starten. De wandelaars van de 24 km. tussen 08.00 en 09.00 uur en de wandelaars van de 6 en 12 km. kunnen starten tussen 09.00 en 12.00 uur.

Omdat de route ook over particulier terrein en boerenerven voert, kunnen we het helaas niet toestaan dat u een hond meeneemt. Ook niet aangelijnd.

Wandeltocht “Dwars deur Söwent”

Start en inschrijving: café ’t Witte Paard, Dorpsstraat 49 7136 LG Zieuwent

6, 12, 18 en 24 km.

Info: www.stichtingfratsen.nl

Inlichtingen: Teun Wassink

a.wassink3@upcmail.nl

06 30988382