Wandeltocht 2010

Datum 2 mei

Wat is de Wandeltocht?

Zieuwent heeft een prachtig netwerk van kerkenpaden, die bij uitstek geschikt zijn om te bewandelen. De paden gaan langs weilanden, beken, kikkerpoelen en langs verschillende oude en nieuwe natuurgebieden.

De kerkenpaden in Zieuwent en andere dorpen zijn bij uitstek geschikt om te wandelen. Stichting Fratsen heeft zich verbaasd over het feit dat er nog nooit wandeltochten, speciaal voor deze paden zijn georganiseerd. Daarom heeft men besloten om dit zelf te organiseren.
Wandelen is een sport die steeds populairder wordt. Het aantal wandelaars in Nederland groeit explosief. Het is inmiddels bekend dat de opzet van de kerkenpaden, zoals in Zieuwent en omstreken is gerealiseerd, een uniek project binnen Nederland is en als voorbeeld heeft gediend voor vele padennetwerken in Gelderland en andere provincies.

Informatie

Tijdens het rondhangen van de gekleurde routebordjes, op zaterdag regende het pijpenstelen. Eenmaal thuisgekomen zei Piet Paulusma het volgende: vandaag zag het er nog redelijk uit, maar morgen wordt het echt een slechte dag…

Ondanks dit slechte vooruitzicht, melden zich zondagmorgen maar liefst 165 wandelaars in de kantine van het Sourcy Center. Men had er zin in, en tot zover had Piet ongelijk: Het was droog en eigenlijk uitstekend wandelweer…Met een routebeschrijving in de hand ging men op weg, onderweg de bordjes volgend. Geel is linksaf, rood is rechtsaf en wit is rechtdoor. Zo was de route gemakkelijk te vinden en kon men genieten van het prachtige voorjaarsgroen in een prachtige omgeving rond de kerkenpaden van Zieuwent en Mariënvelde.

De pauzeplek was bij boerderij Tölder van Edith en André Bokkers. De wandelaars liepen door de boerderij en kregen intussen uitleg over van alles en nog wat, maar vooral over de melkrobot. André en Edith zijn, terecht, trots op hun prachtige bedrijf en willen daar graag over vertellen. Aan het eind van de stal kon men even uitrusten en genieten van een kop koffie of soep. Daarna verder via de Koediek en het Mullaspad richting Zieuwent. Vlak voor Zieuwent ging het rechtsaf om vervolgens, samen met de wandelaars van de 6 kilometer, die net uit de kerk kwamen gelopen, een ronde te maken over het Hazenpad en via ’t Kevelder naar ’t Rollaspad. Eigenlijk waren we toen al klaar, maar de wandelaars van de 12 en 18 km. kregen nog een bonusstukje via het Roetslat, over het Otterspad en tot slot via het Schoolpad weer terug.

De mensen  kwamen allemaal enthousiast weer terug in het Sourcy Center. Een prachtige route en duidelijk bewegwijzerd was de algemene conclusie. Iedereen was het erover eens dat deze nieuwe activiteit van Fratsen een blijvertje moet worden. Dus volgend jaar, op zondag 1 mei 2011, is er de tweede Fratsenwandeltocht “Dwars deur Söwent”. Tot dan!

Warning: Undefined array key 0 in /customers/6/a/5/stichtingfratsen.nl/httpd.www/wp-content/themes/stichtingfratsen/functions.php on line 332 Warning: Attempt to read property "path" on null in /customers/6/a/5/stichtingfratsen.nl/httpd.www/wp-content/themes/stichtingfratsen/functions.php on line 332 Warning: Undefined array key 0 in /customers/6/a/5/stichtingfratsen.nl/httpd.www/wp-content/themes/stichtingfratsen/functions.php on line 333 Warning: Attempt to read property "slug" on null in /customers/6/a/5/stichtingfratsen.nl/httpd.www/wp-content/themes/stichtingfratsen/functions.php on line 333