Vertelfestival 2010

Datum 5 september
Thema Das Lachen!!

Wat is het Vertelfestival?

Vertelfestival
In elk dorp zijn er plekjes waar kinderen niet vaak komen, zo ook in Zieuwent!
Dit zijn van die plekjes waar de mooiste verhalen loskomen.
Zo ontstond in 2002 door een aantal enthousiastelingen het idee om voor kinderen op deze plekjes voorstellingen te geven.
Deze voorstelling zijn grappig, kort, spannend, maf; kortom voor ieder wat wils.
Op 8 verschillende plekken in Zieuwent zijn er voor alle kinderen uit de Achterhoek en de rest van de wereld voorstellingen. De voorstellingen zijn aangepast aan de leeftijd van de basisschool; 4 voorstellingen voor onder- en 4 voorstellingen voor de bovenbouw.

Op een mooie zondagmiddag in september verzamelen we op het veld achter de Waareise in Zieuwent. Hier opent ‘Gonnie Nachtjaponnie’ ieder jaar weer de middag!
Alle kinderen worden in groepen gedeeld en ouders, oppas, opa, oma (iedereen!) mogen mee.
Aangekomen op de locatie wordt de groep ontvangen door de locatiebegeleider.
Als iedereen zit kan de voorstelling beginnen!
Nadien mag de groep samen met de groepsbegeleider weer naar het veld achter de Waareise waar de koffie, limonade en lekkers klaarstaan en wat leuke activiteiten.
De toegang is gratis!

Informatie

Zoals ieder jaar opende Gonnie Nachtjaponnie het vertelfestival op het sportveld aan de Waareise.

Dit jaar waren de kinderen van Mariënvelde en Harreveld ook uitgenodigd.

Alle vertellers, locatiebegeleiders en groepsbegeleiders zagen er weer fantastisch uit dankzij de hulp van kapsalon He-Ar. Na de voorstellingen was er nog voldoende tijd om na te kletsen op het sportveld onder het genot van ranja en… Hier konden de kinderen ook nog een heerlijke suikerspin eten, een button maken, schminken, op de half-pipe en in het springkussen.

De voorstellingen:

Onderbouw:

Locatie: Basisschool

Maddy Hulshof & Timmy

Timmy de hond kwam heel veel verschillende gezichten tegen; vrolijke, verdrietige, zonnige en gezellige. Deze gezichten waren op een groot scherm te zien. Ieder gezicht vertelt zijn eigen verhaal. Aan het eind van de voorstelling zagen we een vrolijke Timmy die met een kwispelstaartje op zijn baasje afkwam.

Locatie: Welkoop

Wilma Kolkman & Brigitta de Vries

Koos en Toos zijn twee dikke vrienden. Vrienden delen alles samen maar soms is dat best moeilijk. De één had een lekkere appel waar de ander ook wel trek in had. Er zat niets anders op dan de appel stiekem te verstoppen. Maar gelukkig vonden Koos en Toos dat ze alle twee wel een stukje hadden verdiend. En voor de kinderen was er ook een stuk appel mmm…..

Locatie: de Waareise

Lisa Wopereis, Paul Waenink, Thijs Engelen

In het poppenkast Restaurant ging van alles mis; het eten viel om, er werd geknoeid op de kleren van de gasten. Dit konden de gasten niet waarderen. Maar wat was en nou eigenlijk aan de hand? De ober van het restaurant was geen echte ober maar een Clown! Geen wonder dat alles in de soep liep, maar dat was wel lachen!!

Locatie: Woning Fam Beerten

Jette Peters & Marijke Domhof

Buurvrouw en buurvrouw kunnen niet zonder elkaar maar ook niet met. Wat doen buurvrouwen? Ze houden elkaar heel goed in de gaten. De één pulkte in haar neus, de ander liet vieze scheten.

Middenbouw:

Locatie: Deshutte

Karin Krabbenborg

Gonnie Nachtjaponnie deed mee aan het programma Holland got’s tallent. Via videobeelden konden we dit zien. Maar helaas, Gonnie had niet zoveel talent als het gaat om zingen. De jury was erg streng. Gelukkig heeft Gonnie nog genoeg andere talenten… En met het talent om kinderen en ouders aan het lachen te maken zit het wel goed.

Locatie: Het Witte Paard

Dion Hummelink & Arjan Visser

Wie houdt er niet van moppen tappen. Nou Dion en Arjan die konden er wat van. Aan de bar in het café komen de mooiste verhalen boven tafel!! Lachen dus…

Maar sommige moppen gaan te ver. Je kunt niet altijd alles zeggen. Als er een donkere man binnen komt…….

Locatie: Tuin Fam. Molleman

Ida Engelen

Sommige mensen zijn niet rijk omdat ze veel geld hebben, een groot huis of heel veel kleren. Sommige mensen zijn zo rijk omdat ze heel blij zijn met alles wat ze hebben, ze lachen zich rot om die ‘domme’ rijken. De dauwdruppels leken wel parels, zo mooi schitterden ze in het zonlicht. De oude wijze man ging opzoek naar geluk.

Locatie: Sourcy Center

Hanneke Kolkman, Aafke Hummelink, Loes Hummelink

Moorden zijn eigenlijk nooit om te lachen maar met dit moordspel werd een moord ineens heel grappig, Zo werd Louis van de Spar om het leven gebracht onder de douche met een banaan. Doormiddel van uitbeelden, zonder praten en geluiden maken moesten de kinderen elkaar duidelijk maken wat de moord-plek, moord-wapen en slachtoffer waren. En dat was nog niet zo gemakkelijk!