Vertelfestival 2009 

Datum 28 juni
Thema Oh wat ben je mooi

Wat is het Vertelfestival?

Vertelfestival
In elk dorp zijn er plekjes waar kinderen niet vaak komen, zo ook in Zieuwent!
Dit zijn van die plekjes waar de mooiste verhalen loskomen.
Zo ontstond in 2002 door een aantal enthousiastelingen het idee om voor kinderen op deze plekjes voorstellingen te geven.
Deze voorstelling zijn grappig, kort, spannend, maf; kortom voor ieder wat wils.
Op 8 verschillende plekken in Zieuwent zijn er voor alle kinderen uit de Achterhoek en de rest van de wereld voorstellingen. De voorstellingen zijn aangepast aan de leeftijd van de basisschool; 4 voorstellingen voor onder- en 4 voorstellingen voor de bovenbouw.

Op een mooie zondagmiddag in september verzamelen we op het veld achter de Waareise in Zieuwent. Hier opent ‘Gonnie Nachtjaponnie’ ieder jaar weer de middag!
Alle kinderen worden in groepen gedeeld en ouders, oppas, opa, oma (iedereen!) mogen mee.
Aangekomen op de locatie wordt de groep ontvangen door de locatiebegeleider.
Als iedereen zit kan de voorstelling beginnen!
Nadien mag de groep samen met de groepsbegeleider weer naar het veld achter de Waareise waar de koffie, limonade en lekkers klaarstaan en wat leuke activiteiten.
De toegang is gratis!

Informatie

28 Juni, een stralende en warme dag. De vrijwilligers waren al vroeg in touw om het sportveld gezellig aan te kleden voor het vertelfestival. De vertellers, groepsbegeleiders en locatiebegeleiders zaten in de stoel van kapsalon He-Ar. De kappers en schoonheidsspecialisten zorgden ervoor dat iedereen er helemaal fantastisch uitzag.
Onder een prachtige paraplu van vlaggetjes kon onze eigen Gonnie Nachtjaponnie het festival openen. Op de catwalk waren er verschillende kinderen te zien die bijna net zo mooi als Gonnie waren. Het thema van dit jaar was dan ook: Oh wat ben je mooi.
Na de opening werden de kinderen in groepen verdeeld en kon de tocht door Zieuwent beginnen.

Voor de onderbouw waren er verschillende voorstellingen:

Poppenkast:
Paul, Thijs en Lisa speelden het verhaal van Prinses Prutje. Een Prinses is bijzonder maar eigenlijk net als iedereen. Ook zij laat wel eens een dikke scheet. Prinses Prutje liet wel heel veel scheten. Soms zo hard dat haar rokje ervan omhoog ging.

Fnuiken:
In de loods van de Welkoop woonden de Fnuiken. Brigitta vertelde over sterrenbuikfnuiken en blootbuikfnuiken. Met een ster zie je er natuurlijk veel mooier uit. De kinderen mochten door een spannende machine. Bij de uitgang kregen ze hun eigen ster en waren ze allemaal even mooi.

Hoe word ik een prinses:
Jette speelde Prinses Esmeralde. Nadat zij een Koninklijke plas had gedaan vertelde ze aan Marijke en de kinderen hoe het is om Prinses te zijn. Je moet netjes kunnen wuiven, buigen, deftig kijken, knippen met je vingers, deftig zitten, klappen met twee vingers in je hand en zo word je de Prinses van ons land!

Voor de bovenbouw waren er ook drie voorstellingen:

Voorleeskampioen:
Iris Weelink is de voorleeskampioen van de St Jozefschool. Zij zat op een prachtige voorleesstoel en zorgde ervoor dat de kinderen geboeid luisterden naar het verhaal over????

Gonnie Nachtjaponnie:
Koningin Beatrix is mooi maar Gonnie is nog veel mooier. In haar prachtige roze kleren isze de mooiste dame van ons land!! En bij Gonnie is het altijd lachten…

Tennisvrienden:
Op de tennisbaan verzorgden 6 leerlingen van het Marianum een voorstelling. Een nieuw meisje komt voor het eerst op de tennisbaan en iedereen vindt haar helemaal fantastisch. Hoe ze praat, hoe ze zich kleedt, hoe ze loopt…. Iedereen doet zijn uiterste best om bij haar in de smaak te vallen. Maar het meisje vindt dat iedereen maar raar doet en kiest de jongen die gewoon zichzelf is en normaal doet tegen haar.
Gespeeld door: Nina Elferink, Kees Wesselink, Joost Teunissen, Wieteke Mols, Margot Lambregts en Dave Lageschaar

Na drie voorstellingen gingen de groepen weer richting het sportveld. Hier was het feest nog lang niet afgelopen. De kinderen konden zich laten smincken. Wat nog leuker was dat je ook zelf met prachtige make-up elkaar en jezelf kon opmaken. En natuurlijk met Gonnie op de foto. Voor de kleinsten was er het springkussen en natuurlijk onze eigen half-pipe.
Het was wederom een fantastische middag voor de kinderen, ouders en vrijwilligers.

En voor iedereen die er niet bij was: Ga naar de foto’s van 2009 en zorg dat je er de volgende keer wel bij kunt zijn!!! Tot dan.