Openluchtbioscoop 2007

Datum 25 augustus

Wat is de Openluchtbioscoop?

Zoals de naam al zegt; een bioscoop in de openlucht! Jaarlijks organiseert Stichting Fratsen ergens in augustus op een mooie openluchtlocatie in Zieuwent een bioscoop. In bepaalde gevallen (barre weersomstandigheden) wijken we uit naar een drogere locatie. Dit jaar zijn we in verband met een aanhoudende moesson uitgeweken naar de deel van een boerderij (de Prins). Het jaar ervoor werd de boomgaard van Domhof aan de Werenfriedstraat omgetoverd tot een sfeervolle theater. De gedraaide films laten zich nog het best kenmerken door: “Serieus waar het kan en melig waar het moet”.

Bezoekers van onze bios hebben (uiteraard) gratis entree, maar worden wel geacht zelfgemaakte hapjes mee te brengen! De een neemt een zak chips mee, de ander staat er uren voor in de keuken, soms met hetzelfde resultaat…

Informatie

Op 25 augustus werd de boomgaard van Bjõrn Domhof aan de Werenfriedstraat weer omgetoverd tot een heuse openluchtbioscoop. De weergoden waren ons die dag goed gezind, de bioscoop kon met een gerust hart buiten worden opgesteld.
Rond het intreden van de schemering kwamen de bezoekers binnen. Het merendeel had de hele zaterdag doorgebracht in de keuken om heerlijke, eigengemaakte hapjes mee te kunnen nemen. Het werd met een hapje en een drankje een gezellige avond, kijkend naar allerlei korte filmpjes. Zo waren er ondermeer polygoon-journaalbeelden uit de jaren ’60 en hadden Laurel and Hardy het ontzettend aan de stok met een piano. Verder was er een absolute klassieker van Arjan Ederveen te zien, waarvoor hij in 1997 de prestigieuze Nibkow-prijs kreeg. In de film “Geboren in het verkeerde lichaam” werd getoond dat een stoere Groningse akkerbouwer letterlijk wordt omgebouwd tot Zimbabwaanse bosneger. Na afloop werd er rondom de vuurkorven nog in de buitenlucht nagenoten.