Houtdorp 2013

Datum 25 oktober
Thema Piramides bej Qefelder

Wat is het Houtdorp?

Sinds 2002 is 1 van de activiteiten van de Stichting Fratsen het organiseren van een houtdorp voor de kinderen van de groepen 6,7 en 8 van de basisschool en bijzonder onderwijs uit Zieuwent (leeftijd 9 t/m 12 jaar).
Elk jaar op de laatste vrijdag en zaterdag in de herfstvakantie wordt er door de jeugd en vrijwilligers met pallets en hout getimmerd aan de hand van thema’s. De kinderen worden verdeeld in groepen van ongeveer 10 kinderen met minstens 2 begeleiders. Het terrein ligt de laatste drie jaar aan de Roldersweg in Zieuwent en wordt de weken voor het houtdorp ingericht. Er staat een tent, een wc-wagen, de wagen van de paasvuurbouwers, natuurlijk honderden pallets en emmers vol spijkers. De organisatie regelt voor ieder kind minimaal 10 pallets en een kilo spijkers. Het laatste jaar deden er meer dan 100 kinderen mee, dus reken maar uit…
Zo’n timmerdorp is niet te organiseren zonder alle vrijwilligers. Al met al zo’n 40 mensen die zich geheel belangeloos inzetten, verlof nemen van hun werk of hun vrije tijd benutten. De kinderen vinden het fantastisch en zijn na 2 dagen timmeren in de buitenlucht doodmoe. De ouders vinden vaak de laatste spijkers in de wasmachine…

Informatie

Vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober 2013 organiseert stichting Fratsen voor de 12e keer het Houtdorp. Dit jaar zijn voor het eerst ook de kinderen van de basisschool in Mariënvelde uitgenodigd.
Trots kunnen we melden dat zich 131 kinderen aangemeld hebben, waarvan 33 kinderen uit Mariënvelde.
Het thema is dit jaar Egyptisch, namelijk “Piramides bej Qefelder”  ‘de oude Egyptenaren’.

De eerste schoolweken zijn alweer achter de rug. Na al dat zwoegen en zweten kijken jullie vast uit naar de eerste vakantie. De herfstvakantie!

Met natuurlijk ook dit jaar weer een Houtdorp, dus twee dagen fanatiek timmeren met z’n allen.
Dit jaar hebben we bedacht dat we het oude Egypte gaan laten herleven. We gaan Piramides bouwen. Archeologen doen nog altijd onderzoek naar deze mysterieuze gebouwen en de manier waarop ze gebouwd zijn. Ze hebben ontdekt dat voor de bouw van 1 piramide tienduizenden mensen nodig waren. Zoveel kinderen hebben we natuurlijk in Zieuwent niet, daarom hebben we onze buren om hulp gevraagd. We hebben de kinderen uit groep 6, 7 en 8 van Mariënvelde uitgenodigd om met ons mee te komen timmeren.

Van de buitenkant lijkt een piramide misschien een wat simpele driehoek, maar het gaat natuurlijk ook om de binnenkant. De piramides lagen vol met kostbare schatten van de farao’s en de wanden waren volgeschreven met prachtige verhalen in hiëroglyfen.  Om de schatten te beschermen zat een piramide vol met geheime gangen en vallen, zodat grafrovers de kostbaarheden niet konden stelen.  Wat dachten jullie van mooie sfinxen voor de ingangen of sarcofagen met mummies. Laat je fantasie de vrije loop en maak er iets moois van.

Warning: Undefined array key 0 in /customers/6/a/5/stichtingfratsen.nl/httpd.www/wp-content/themes/stichtingfratsen/functions.php on line 332 Warning: Attempt to read property "path" on null in /customers/6/a/5/stichtingfratsen.nl/httpd.www/wp-content/themes/stichtingfratsen/functions.php on line 332 Warning: Undefined array key 0 in /customers/6/a/5/stichtingfratsen.nl/httpd.www/wp-content/themes/stichtingfratsen/functions.php on line 333 Warning: Attempt to read property "slug" on null in /customers/6/a/5/stichtingfratsen.nl/httpd.www/wp-content/themes/stichtingfratsen/functions.php on line 333