Houtdorp 2009

Datum 23 oktober
Thema Middeleeuwse forten

Wat is het Houtdorp?

Sinds 2002 is 1 van de activiteiten van de Stichting Fratsen het organiseren van een houtdorp voor de kinderen van de groepen 6,7 en 8 van de basisschool en bijzonder onderwijs uit Zieuwent (leeftijd 9 t/m 12 jaar).
Elk jaar op de laatste vrijdag en zaterdag in de herfstvakantie wordt er door de jeugd en vrijwilligers met pallets en hout getimmerd aan de hand van thema’s. De kinderen worden verdeeld in groepen van ongeveer 10 kinderen met minstens 2 begeleiders. Het terrein ligt de laatste drie jaar aan de Roldersweg in Zieuwent en wordt de weken voor het houtdorp ingericht. Er staat een tent, een wc-wagen, de wagen van de paasvuurbouwers, natuurlijk honderden pallets en emmers vol spijkers. De organisatie regelt voor ieder kind minimaal 10 pallets en een kilo spijkers. Het laatste jaar deden er meer dan 100 kinderen mee, dus reken maar uit…
Zo’n timmerdorp is niet te organiseren zonder alle vrijwilligers. Al met al zo’n 40 mensen die zich geheel belangeloos inzetten, verlof nemen van hun werk of hun vrije tijd benutten. De kinderen vinden het fantastisch en zijn na 2 dagen timmeren in de buitenlucht doodmoe. De ouders vinden vaak de laatste spijkers in de wasmachine…

Informatie

2009 was een goed Houtdorpen jaar. ruim 100 kinderen en op de zaterdag ongeveer 40 vrijwilligers die hielpen met timmeren.
De kinderen en vaders en moeders hebben zich weer 2 dagen uitgeleefd om een middeleeuws fort te bouwen. Toren, kantelen, heuse ophaalbruggen alles hebben we voorbij zien komen. 1 vader bracht zelfs ijzerdraad mee van huis om op zaterdag de ophaalbrug echt te laten bedienen.
De weergoden waren ons goed gezind. Ik heb nu al weer zijn in 2010.