Houtdorp 2008

Datum 24 oktober
Thema Piratenschepen

Wat is het Houtdorp?

Sinds 2002 is 1 van de activiteiten van de Stichting Fratsen het organiseren van een houtdorp voor de kinderen van de groepen 6,7 en 8 van de basisschool en bijzonder onderwijs uit Zieuwent (leeftijd 9 t/m 12 jaar).
Elk jaar op de laatste vrijdag en zaterdag in de herfstvakantie wordt er door de jeugd en vrijwilligers met pallets en hout getimmerd aan de hand van thema’s. De kinderen worden verdeeld in groepen van ongeveer 10 kinderen met minstens 2 begeleiders. Het terrein ligt de laatste drie jaar aan de Roldersweg in Zieuwent en wordt de weken voor het houtdorp ingericht. Er staat een tent, een wc-wagen, de wagen van de paasvuurbouwers, natuurlijk honderden pallets en emmers vol spijkers. De organisatie regelt voor ieder kind minimaal 10 pallets en een kilo spijkers. Het laatste jaar deden er meer dan 100 kinderen mee, dus reken maar uit…
Zo’n timmerdorp is niet te organiseren zonder alle vrijwilligers. Al met al zo’n 40 mensen die zich geheel belangeloos inzetten, verlof nemen van hun werk of hun vrije tijd benutten. De kinderen vinden het fantastisch en zijn na 2 dagen timmeren in de buitenlucht doodmoe. De ouders vinden vaak de laatste spijkers in de wasmachine…

Informatie

Ook dit jaar waren de weergoden ons weer gunstig gezind. 2 dagen prachtig weer een terrein vol met pallets en hout en timmeren maar.
Bijna 90 kinderen hebben in 2 dagen piratenschepen gebouwd. Velen waren mooi verkleed als piraat. Dit jaar zelfs een overvloed aan vrijwilligers. Waarin een klein dorp GROOT kan zijn. Prachtig.
Op vrijdag is door de kinderen brood gebakken boven een kampvuur en zaterdag was er patat en een snack voor iedereen.
Alle sponsoren en vrijwilligers bedankt namens de stichting Fratsen (Houtdorp) Hans van Hagen, Hanneke Kolkman, Jos Kolkman (Bartels), Raymond Buiting, Erik Hummelink en Guus Wopereis.